Estetske operacije

Vse operacije kože vek ali veznice imenjujemo estetske operacije očesa. Pri nas lahko opravite pregled in operacijo pri povešenosti vek na eni ali beh straneh (ptoza vek), pri zavihanju veke navznoter (entropij) kar zaradi trepalnic močno draži roženico in lahko povzroči tudi ulkus na roženici ali ponavljajoče se vnetje očesa, pri zavihanju veke navzven (ektropij vek) pa lahko pride do močnega solzenja, pogostih vnetij in rdečega draženega izpostavljenaga očesa. Pterigij je patologija veznice in roženice očesa, saj veznica raste na roženico in lahko povzroči močan astigmatizen, ki vpliva na vid ali celo raste tako daleč, da omejuje vid. Potebna je operacija pterigija, ki se pri nas vrši na poseben uspešen način z transplantacijo veznice, pri zami eksciziji so recidivi namreč zelo pogosto in težki.

Različni izrastki na vekah, bradavice , fibrimi, nevusi lahko izrežete ri nas . Po potrebi opravimo tudi histologijo odvzetega tkiva.

Blefaroplastika, zaradi preveč kože ali povešenostjo kože vek, ki nastane z leti,  pri nas opravljamo rutinsko in zelo uspešno tudi pri maljših pacientih kot pri tudi bolj radikalno starejših. Za glajenje očesnih gub in gub na obrazu v okolici očesa , na čelu , nosu in bradi ali ustnic, uporabljamo filerje, ki dajo takojšen učinek, ki traja od 6 mesecev do 2 let, odvisno kateri filer uporabimo.

Z alikacijo Botox toksina onemogočimo pretirano gubanje obraza in tako ravnamo gube obraza ter hkrati preprečujemo nastajnaje novih gub. Za aplikacijo se odločimo tudi v primeru blefarospazmov. aplikacije je potrebno ponavljati na 5 do 6 mesecev za dober učinek.

Opravljamo tudi težje redkejše operacije s področja kože vek ali druge očesne plastične operacije.

Pregled in operacijo lahko običajno izvršite isti dan, lahko pa najprej opravite pregled in se za operacijo dogovorite za drug termin.

Leave a Reply