Novosti na novi lokaciji

Na novi lokaciji imamo kar nekaj novih aparatur za diagnostiko in zdravljenje očesnih bolezni.

Naj izpostavim samo nekatere…

 

slika-3
Najnovejš OCT aparat  s fundus kamero za FA, ICG, 3D slikanje in avtofluerescenco. Tako bomo lahko še bolje delovali na področju bolezni mrežnice v subspecialni ambulanti za bolezni mrežnice, ki že sedaj dobro deluje.

Imamo tudi nov specialni OCT za diagnostiko sprednjega segmenta ki nam omogoča natančni izračun IOL po refraktivnih lasarskih posegih na roženici kot tudi izmero debeline epitela roženice, pregled zakotja in kot odprtosti zakotja, pregld solznega meniskusa, pahimetrijo roženice ter pregled debeline in površine leče.

Avanti OCT z  OCT angiografijo mrežnice je trenutno edini OCT aparat v Sloveniji, ki omogoča neinvazivno OCT angiografijo , pri boleznih mrežnice in s tem hitrejšo diagnostiko mrežničnih bolezni .

S pomočjo najnovejšega operacijskega mikroskopa Lumera 700 bodo naše operacije še preciznejše.

Glavkomska obravnava pacientov s pomočjo kombinacije analize C in OCT nam omogoča zgodnejše odkrivanje glavkomskih sprememb očesa.

Aparat Cassini  je specialni keratometer očesa, ki natančno izmeri moč roženice na sprednji in zadnji površini roženice, s tem pridobimo bistvene podatke o zančilnostih pacientove roženice pomembne za implantacijo multifokalnih lečk v oko. Je edini tovrstni aparat trenutno v Sloveniji.

Na področju plastične kirurgije očesa že sedaj uspešno opravljamo operacije ptoz, blefaroplastuke, pterigija, entropija, ektropija, raznih manjših sprememb na vekah, aplikacije Botoxa in polnil za pomlajevanje obraza, prebrizgavanje solzevodov, korekcije konjuktivohalaze, implantacije čepkov pri suhem očesu, sondiranje Meibomovih žlez pri blefaritisu in drugo.