Plastična operacija povešenih vek ali blefaroplastika

Utrujen videz ali celo žalosten izgled

Koža z leti postaja vse bolj ohlapna, tanjša, kože je tudi preveč, podkožno maščevje lahko počasi plahni, vse to vodi v spremembo izgleda obraza. Če se to dogaja na vekah, izgledate utrujeni, lahko celo žalostni, saj se veke povesijo. Povešene veke običajno motijo zaradi utrujenega videza, lahko pa povzročijo tudi izpad v vidnem polju, saj prekrivajo običajno zgornji zunanji del vidnega polja.  Če vas povešenost vek moti je čas, da se posvetujete z oftalmologom o eventuelni blefaroplastiki.

Korekcija povešenih vek  ali blefaroplastika je poseg, ki ga opravimo v lokalni anesteziji. Operacija traja okoli 1 do 2 uri. Pri operaciji z nežnim skalpelom ali laserskim nožem odrežemo odvečno kožo in gube kože na zgornjih, lahko pa tudi na spodnjih vekah. Vedno operiramo na obeh očeh simetrično, lahko samo obe zgornji veki, lahko pa obe zgornji in obe spodnji veki.

Operacijo opravi oftalmolog specialist kirurg.  Poseg opravimo ambulantno. Rez skrijemo v gubo kože, tako da je rez po operaciji praktično neviden, ko so oči odprte.

Pred operacijo je nujno potreben posvet in pregled, da se razjasni, kaj pacient pričakuje in kaj lahko kirurg realno naredi. Paziti je namreč treba, da se ne odstrani preveč kože, saj so potem veke lahko preveč odprte, ali premalo, saj je potem učinek nezadosten.  Paziti moramo tudi , da ne spreminjamo obrazne podobe Poseg je sicer zelo varen in relativno enostaven. Vaš obraz po posegu izgleda mladostnejši in svež.

Okrevanje po operaciji  lahko traja od 1. tedna do 3. tednov, odvisno od posameznika in obsežnosti posega. Prvi dan po posegu svetujemo počitek, da oteklina okoli vek hitreje izzveni. Tudi spanje z nekoliko višjim vzglavjem na hrbtu pripomore k manjši oteklini okoli oči. Koža ne veki se celi hitro in po enem tednu je rana praktično zaceljena. Kontrolni pregled je običajno po enem tednu, ko odstranimo tudi šive kože.

Blefaroplastika je neboleč poseg, ki se ga opravlja rutinsko in zelo pogosto, tako pri moških kot pri ženskah običajno po 40. letu starosti. Omejitve zgornjih let ni. Lahko se opravi tudi pri mlajših pacientih, ki imajo povešene veke zaradi genetike že prej. Če ste zaradi povešenih vek nesrečni, se ne obotavljajte in nas pokličite čimprej, saj vas bo svež obraz razveselil in vam dal tudi dodatno življenjsko energijo.

Pri nas je poseg samoplačniški.

Dodaj odgovor