Branka Štirn Kranjc, dr. med.

 

Branka Štirn Kranjc, dr. med.

Branka Štirn Kranjc, dr. med.

Po opravljenem specialističnem izpitu iz oftalmologije na UKC Očesna klinika Ljubljana je bila dva semestra štipendistka avstrijskega Ministrstva za znanost na Univ. Augenklinik na Dunaju.
Strokovno se je izpopolnjevala še na klinikah v Londonu, Cambridgu, Seattlu, Torontu, Erlangnu. Še posebej jo je zanimala diagnostika in zdravljenje glavkoma, področje otroške oftalmologije – predvsem razvoj, motnje otroškega vida, otroška oftalmološka onkologija in nevrooftalmologija, redke otroške oftalmološke, genetske bolezni, znotrajočesna vnetja.

Klinične, znanstveno raziskovalne in pedagoške izkušnje je s sodelavci izmenjevala na strokovnih srečanjih, kongresih domačih in tujih specialističnih in subspecialističnih združenj, s članstvom poleg Združenja oftalmologov Slovenije pri SZD (Slovensko zdravniško društvo), v EPOS (Evropsko pediatrično oftalmološko združenje, dva mandata je bila članica upravnega odbora), CVRS (Child Vision Research Society), OOG (Avstrijsko oftalmološko združenje), v ISGED (International Society for Genetic Eye Diseases and Retinoblastoma), ISER (International Society for Eye Research);
Od 2009 do 2018 je bila predstojnica UKC Očesna klinika Ljubljana; je habilitirana izr.prof.oftalmologije, v komisijah za specialistične izpite pri ZZS (Zdravniški zbornici Slovenije) in evropskem specialističnem izpitu iz oftalmologije pri EBO (European Board of Ophthalmology), je recenzentka prispevkov v uglednih mednarodnih oftalmoloških revijah.

Dodaj odgovor