Marija Ana Schwarzbartl Pfeifer, dr. med.

 

Marija Ana Schwarzbartl Pfeifer, dr. med

Marija Ana Schwarzbartl Pfeifer, dr. med.

 

Specialist oftalmolog kirurg, je učenka dr. Pfeiferja in že vrsto let opravlja tako osnovne, kot tudi najzahtevnejše operacije na področju očesne kirurgije sprednjega segmenta.

Že med študijem medicine je sodelovala pri izobraževanju mlajših študentov kot demonstrator in pisala članke v medicinske revije. Po končani Medicinski fakulteti v Ljubljani je svoje izobraževanje nadaljevala na Očesni kliniki, nato tudi na številnih tujih tečajih in izobraževanjih v Evropi in ZDA. Na Očesni kliniki je bila zaposlena 13 let. Tu je opravljala operacije sprednjega segmenta očesa (operacije sive mrene, glavkomske operacije, keratoplastike – presaditve roženice, plastične operacije očesa), v ambulantnem delu pa se je ukvarjala s kontaktnimi lečami posebej pri keratokoničnih pacientih, z glavkomom, z otroškimi boleznimi oči in s konzervativno terapijo očesnih boleznih. Leta 2004 je pričela z delom v Očesnem kirurškem centru dr. Pfeifer. Tu svoje delo nadaljuje predvsem na področju glavkoma, roženice, operacije sive mrene, terapije in diagnostike bolezni makule, keratoplastike in UVA cross linkinga roženice pri keratokonusu.

Po številu letno opravljenih očesnih operacij sodi v sam vrh Slovenske očesne kirurgije. Že nekaj let opravi največje število operacij sive mrene v Sloveniji, kot posamezen kirurg, kar jo uvršča med visoko frekvenčne kirurge (kirurg, ki opravi več kot 1000 operacij ene vrste na leto) in s tem dosega najnižjo možno stopnjo komplikacij. Večkrat letno s predavanji sodeluje na različnih oftalmoloških kongresih doma in v tujini. Z rednim izobraževanjem v tujini in doma stalno izpopolnjuje svoje znanje s področja oftalmologije.  Predava tudi kot vabljena predavateljica na mednarodnih in domačih kongresih ter uči mlade oftalmologe kirurgije sprednjega segmenta očesa.

Svoj prosti čas posveča predvsem družini, možu in trem otrokom ter psu, smuča, plava, kolesari, igra golf in jadra na morju.

Leave a Reply