Prim. Vladimir Pfeifer, FEBOS CR, spec. Oftalmolog kirurg

 

Prim. Prim. Vladimir Pfeifer, FEBOS CR, spec. Oftalmolog kirurg

Prim. Vladimir Pfeifer, FEBOS CR, spec. Oftalmolog kirur.

Specialist oftalmolog kirurg, je svetovno priznani očesni kirurg, dobitnik najvišjih priznanj za očesno kirurgijo v Evropi in v Ameriki. Kot vabljeni predavatelj in operater predava, v živo operira pred občinstvom v dvorani z direktnim prenosom iz operacijskih dvoran (live surgery) in vodi različne tečaje in delavnice o novih očesnih kirurških tehnikah in kirurških tehnikah pri posebno težkih očesnih operacijah širom po svetu.

Medicinsko fakulteto je končal v Ljubljani , kjer je naredil tudi specialistični izpit. Magistriral je v Zagrebu, nato tudi v Ljubljani. Na Očesni kliniki v Ljubljani,  kjer je redno zaposlen,  je vodja  oddelka operiranih za sprednji segment očesa, vodja ambulante za refraktivno kirurgijo in bolezni roženice, vodja transplantacijske dejavnosti, član razširjenega strokovnega kolegija za transplantacijsko dejavnost in  glavni mentor specializantom. Kot konzultant sodeluje z vsemi očesnimi oddelki bolnišnic po Sloveniji. Edini v Sloveniji opravlja številne, izredno težke operacije s področja sprednjega očesnega segmenta pri pacientih napotenih iz drugih očesnih oddelkov.

Je član številnih mednarodnih oftalmoloških organizacij kot ESCRS (Evropsko združenje za kataraktno in refraktivno kirurgijo), kjer je bil dolga leta Co-opted member, ASCRS (Ameriško združenje za katarktno in refraktivno kirurgijo), EVRS (Evropsko združenje za vitreoretinalno kirurgijo, Bord member SESCRS (South east evropsko združenje za kataraktno in refraktivno kirurgijo), AAO (Ameriško združenje za oftalmologijo) in druge. V ESCRS je član Education commiteja .

Na ASCRS in ESCRS kongresu vsako leto vodi delavnice o kirurgiji očesa. Za svojo inovacijo pri tehniki operacije sive mrene je prejel najvišje priznanje, tako ESCRS kot ASCRS. Tehniko operacije, ki jo je razvil, sedaj uporabljajo širom po svetu. Je ustanovitelj Očesnega kirurškega centra dr. Pfeifer, kjer je tudi zaposlen in kjer opravlja najtežje operacije s področja sprednjega segmenta očesa, kot tudi operacije zadnjega očesnega segmenta.

V prostem času je pilot jadralnega letala (nekoč državni prvak v jadralnem letenju), pilot motornega letala, potapljač, kolesar, plavalec, lovec, jadralec na morju, odličen smučar, igralec golfa ter mož in oče treh čudovitih otrok.

Dodaj odgovor