Dr. Mojca Urbančič, dr. med.

 

Dr. Mojca Urbančič, dr. med.

Dr. Mojca Urbančič, dr. med.

Specialist oftalmolog kirurg, je leta 1993 diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani, leta 2000 je opravila specialistični izpit iz oftalmologije, leta 2002 je pridobila naziv magistrica znanosti na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Od leta 2003 je zaposlena na Očesni kliniki v Ljubljani, kjer se poglobljeno ukvarja z diagnostiko in zdravljenjem bolezni mrežnice (starostna okvara rumene pege, diabetična retinopatija, …) ter z vitreoretinalno kirurgijo (operacije zadnjega očesnega segmenta, tudi v kombinaciji z operacijo sive mrene). Svoje znanje je nadgrajevala z dodatnimi izobraževanji v Londonu (Moorfields Eye Hospital), Ulmu (Klinik für Augenheilkunde, Universitätsklinikum Ulm) ter Bremnu (European Vitreoretinal Training School), pa tudi na številnih strokovnih kongresih in tečajih. Leta 2015 je pridobila  naziv doktorice znanosti na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Ob rednem kliničnem delu se ukvarja tudi z raziskovalnim delom. S predavanji ter predstavitvami rezultatov kliničnega in raziskovalnega dela redno sodeluje na strokovnih srečanjih doma in v tujini, s sodelavci pa je objavila tudi več člankov v domačih in tujih strokovnih revijah. V nekaj uglednih tujih strokovnih revijah je recenzentka. Je soavtorica slovenskih smernic za zdravljenje diabetične retinopatije, v dveh slovenskih priročnikih o sladkorni bolezni je soavtorica oziroma avtorica enega od poglavij. Piše tudi poljudne članke.

Ima naziv asistentke za oftalmologijo na Medicinski fakulteti v Ljubljani, je habilitirana predavateljica predmeta Okulistika na Fakulteti za zdravstvo Jesenice, pa tudi mentorica specializantom oftalmologije.

Bibliografija: http://izumbib.izum.si/bibliografije/Y20140817115035-25125.html

Dodaj odgovor