Marko Šulak, dr. med.

 

Marko Šulak, dr. med.

Marko Šulak, dr. med.

Trenutno je polno zaposlen na Očesni kliniki v Ljubljani kot specialist oftalmolog kirurg, kjer se ukvarja s kirurgijo mrežnice, kompleksno kirurgijo sive mrene in funkcionalno diagnostiko mrežnice. Po končani medicinski fakulteti v Ljubljani leta 2004 je opravljal specializacijo iz oftalmologije v Novem mestu in Ljubljani.

Leta 2011 je s pohvalo opravil evropski specialistični izpit v Parizu (FEBO). Od leta 2014 do 2016 je bil zaposlen na znameniti Moorfields Eye Hospital v Londonu, kjer je opravil zapredoma dve subspecializaciji in sicer najprej iz področja kirurgije sive mrene in nato še iz diagnostike in zdravljenja bolezni mrežnice. Od leta 2016 do 2019 je bil zaposlen kot Vitreoretinal Fellow v prestižni Oxford University Hospitals, kjer je opravil dveletno subspecializacijo iz vitreoretinalne kirurgije.

Je član Britanskega združenja za Vitreoretinalno kirurgijo (BEAVRS), Evropskega združenja za refraktivno kirurgijo in kirurgijo sive mrene (ESCRS), Evropskega združenja za bolezni mrežnice (EURETINA) in zdravniške zbornice v Sloveniji in Veliki Britaniji. Posebno ga zanimajo področja kompleksne kirurgije odstopa mrežnice in diabetične retinopatije, kirurško zdravljenje kompleksnih očesnih poškodb, makularna kirurgija, kompleksna kirurgija katarakte, znotrajočesna vnetja, vaskularne bolezni mrežnice, starostna degeneracija rumene pege in genetska terapija mrežnice.

Leave a Reply